Zamieszczone przez alxxx
[O2] doładownie turbosprężarki
Zwiń
X
-
[O2] doładownie turbosprężarki
witam zacnych forumowiczan
Mam takie pytanie jak wygląda wykres doładowania turbiny w silniku 1.9 tdi bxe na poszczególnych biegach.Chodzi mi o cały zakres obrotów w odniesieniu do KM i Nm oraz ilości powietrza.Chce sobie ustalić w jakim zakresie obrotów poruszać się skodzianką ażeby turbina miała jak najlepsze życie
-
-
Zamieszczone przez abstinentczy ja wiem
da się tak ustalić :idea:
może czas na wskaźnik doładowania na pokladzie
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez loruzerknij sobie na wykresy bxe , tam masz rozkład momentu i mocy, jeździj między max moment a max mocy i będzie git
Zamieszczone przez abstinenta kto Ci każe gaz do dechy wciskać
suszara pompuje (czyli kręci się) w zależności od położenia pedału przyśpieszenia fachowo mówiąc
Komentarz
-
-
No właśnie, a tak sobie myślę skoro max moment jest przy 1900obr, to kierowniczki jeszcze nie są otworzone w pełnym zakresie? Niech mi to ktoś łopatologicznie przełoży, nie kumatemu mechanicznie laikowi.
Zamieszczone przez gacaskąd taki wykres mogę ściągnąć
a tu poszukaj innych : http://forum.octaviaclub.pl/viewforum.php?f=18O rany - jedna siódma życia to poniedziałek
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez gacaZamieszczone przez abstinenta kto Ci każe gaz do dechy wciskać
suszara pompuje (czyli kręci się) w zależności od położenia pedału przyśpieszenia fachowo mówiąc
fakt że dla samego silnika nie jest też dobra jazda na wysokich obrotach zaraz po odpaleniu
ale można to jakoś wypośrodkować i nie jeździć na zimnym do 2500 tylko do 3000-3500 delikatnie wciskając "pedał przyśpieszenia" :lol:
Komentarz
-
Komentarz